Hur gör man goda gélehjärtan hemma?

Det är klart man ska laga eget godis hemma.

Hur gör man goda gélehjärtan hemma?
Hur gör man goda gélehjärtan hemma?

Att göra goda gélehjärtan hemma är både enkelt och roligt! Här är ett grundläggande recept för att skapa dessa läckra och festliga godisar:

Ingredienser:

 • 1 paket (85 g) gelatinpulver (smaksatt eller neutralt)
 • 2 dl vatten
 • 2 dl socker
 • Livsmedelsfärg (valfritt)
 • Formar i hjärtform (silikonformar fungerar bäst)

Instruktioner:

 1. Förbered formarna: Om formarna inte är icke-stick, kan du lätt smörja dem med lite vegetabilisk olja för att förhindra att gelén fastnar. Placera formarna på en bricka eller ett platt underlag för enkel hantering.
 2. Blanda gelatinpulver och vatten: Häll gelatinpulvret i en stor kastrull och tillsätt vattnet. Rör om väl tills pulvret är helt upplöst.
 3. Tillsätt socker: Tillsätt sockret till gelatinblandningen i kastrullen och rör om tills det är helt löst. Placera kastrullen på spisen över medelhög värme.
 4. Koka upp blandningen: Låt gelatinblandningen koka upp under omrörning. När den börjar koka, sänk värmen till låg och låt den småputtra i ytterligare 5-7 minuter, eller tills blandningen tjocknar något.
 5. Tillsätt livsmedelsfärg: Om du vill färga din gelé, tillsätt några droppar livsmedelsfärg och rör om väl tills färgen är jämnt fördelad.
 6. Fyll formarna: Fyll varje hjärtform med geléblandningen med hjälp av en sked eller en pipett. Var försiktig så att du inte överfyller formarna.
 7. Kylning och stelning: Låt de fyllda formarna svalna något vid rumstemperatur och placera sedan i kylskåpet för att stelna helt. Det kan ta cirka 2-3 timmar för gelén att stelna helt.
 8. Avnjutning: När gelén har stelnat helt, ta försiktigt ut hjärtformarna och placera de färdiga gélehjärtana på en bricka eller i en lufttät behållare. Servera och njut av dem som en festlig och godisig behandling!

Dessa hemmagjorda gélehjärtan är perfekta för Alla hjärtans dag eller för att ge som gåva till någon speciell. Du kan också experimentera med olika smaker och färger för att skapa dina egna unika variationer av detta klassiska godis. Lycka till och njut av din hemmagjorda gelé!

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *