Hur gör man egna chokladrutor hemma i sitt kök?

Gud så gott med egna chokladrutor där jag kan äta hur mycket jag vill.

Hur gör man egna chokladrutor hemma i sitt kök?
Hur gör man egna chokladrutor hemma i sitt kök?

Att göra egna chokladrutor hemma är både enkelt och roligt! Här är ett grundläggande recept för att skapa läckra chokladrutor:

Ingredienser:

 • 200 g mörk choklad (eller valfri choklad av ditt val)
 • 100 g osaltat smör
 • 100 g strösocker
 • 2 stora ägg
 • 1 tsk vaniljextrakt (valfritt)
 • 100 g vetemjöl
 • En nypa salt

Instruktioner:

 1. Förvärm ugnen och förbered formen: Sätt ugnen på 180°C och klä en bakform (vanligtvis 20×20 cm) med bakplåtspapper eller smörj den lätt med smör.
 2. Smält choklad och smör: Smält mörk choklad och osaltat smör tillsammans i en värmetålig skål över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen i korta intervaller, rör om efter varje intervall tills blandningen är helt slät och jämn.
 3. Tillsätt socker: Rör ner strösocker i den smälta chokladblandningen tills det är helt upplöst.
 4. Tillsätt ägg och vaniljextrakt: Låt chokladblandningen svalna något och rör sedan ner äggen, ett i taget, och vaniljextraktet (om du använder det). Blanda väl tills smeten är jämn.
 5. Tillsätt mjöl och salt: Sikta i vetemjöl och en nypa salt i chokladblandningen och rör om försiktigt tills mjölet är helt inkorporerat och inga klumpar syns.
 6. Häll smeten i formen: Häll den färdiga chokladsmeten i den förberedda bakformen och jämna till ytan med en spatel eller baksidan av en sked.
 7. Grädda: Grädda chokladrutorna i förvärmd ugn i ca 20-25 minuter, eller tills de är fast och inte längre kladdiga när du stickar en tandpetare i mitten av dem.
 8. Kyl och skär: Låt chokladrutorna svalna helt i formen innan du tar ut dem och skär dem i fyrkanter eller rutor efter önskad storlek.

Nu är dina egna hemmagjorda chokladrutor klara att njuta av! Du kan servera dem som de är eller garnera dem med lite florsocker, hackad nötter eller frukt för extra smak och presentation. Lycka till och njut av dina läckra chokladrutor!

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *