Hur gör man egna chokladpraliner?

Det är klart man kan göra egna chokladpraliner hemma här ger jag recept

Hur gör man egna chokladpraliner?
Hur gör man egna chokladpraliner?

Att göra egna chokladpraliner är både roligt och relativt enkelt! Här är ett grundläggande recept för att skapa läckra chokladpraliner hemma:

Ingredienser:

 • 200 g choklad (mörk, mjölk eller vit choklad efter smak)
 • Fyllning efter eget val (t.ex. nötter, torkad frukt, kolasås, nougat, kanderade apelsinskal)
 • Eventuellt några droppar essens (t.ex. vanilj, apelsin, mint) för smaksättning (valfritt)
 • Eventuella dekorationsströssel eller hackade nötter för att garnera (valfritt)

Instruktioner:

 1. Smält chokladen: Hacka chokladen i mindre bitar och smält den försiktigt över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen i korta intervaller, rör om efter varje intervall tills chokladen är helt smält och slät.
 2. Förbered formar: Om du använder formar för chokladpraliner, se till att de är rena och torra. Om du inte har speciella formar kan du använda små pappersformar eller till och med en iskubform.
 3. Fyll formarna: Fyll botten av varje form med ett tunt lager av den smälta chokladen och försök att täcka botten och sidorna jämnt.
 4. Tillsätt fyllningen: Lägg din valda fyllning i mitten av varje chokladform. Det kan vara några nötter, torkad frukt, en liten klick kolasås eller vad du föredrar.
 5. Täck med mer choklad: Täck fyllningen med mer av den smälta chokladen så att den är helt täckt och formen är fylld till kanten.
 6. Kylning: Ställ chokladpralinerna i kylskåpet och låt dem stelna helt, vanligtvis tar det cirka 1-2 timmar beroende på storleken på pralinerna och kylskåpets temperatur.
 7. Garnera (valfritt): När chokladpralinerna har stelnat helt kan du dekorera dem med några dekorationsströssel eller hackade nötter för att ge dem en extra touch av smak och presentation.
 8. Servera och njut: När chokladpralinerna är helt stelnade kan du försiktigt ta bort dem från formarna och servera dem på en vacker bricka eller i en presentförpackning. Njut av dina hemmagjorda chokladpraliner som en läcker behandling eller ge bort dem som en gåva till vänner och familj!

Med detta grundläggande recept kan du experimentera med olika fyllningar, smaksättningar och dekorationer för att skapa dina egna unika chokladpraliner som passar din smak och stil. Lycka till och njut av din chokladpralin-tillverkning!

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *