Jag vill bli ett levande bevis för att det går

Ätstörningar är något som tyvärr är vanligt förekommande idag. Och jag är endast en av de som lider av det. Jag trodde aldrig att jag skulle drabbas av en ätstörning, men det kan hända vem som helst. Anorexin och bulimin har styrt mitt liv i 4 år och jag är ännu inte frisk. Det har varit en väldans kamp men jag ger inte upp. Jag vill säga till dig, som just nu lider av en ätstörning: det kommer bli bättre, du kommer komma ur det, sakta men säkert hittar du tillbaka till dig själv, sakta men säkert tar du dig ur detta och du är aldrig ensam.

För mig var det egentligen inte idealen som gjorde mig sjuk utan det är idealen jag fått kämpa med när jag försökt blivit frisk.
Det jag vill säga är att det finns många anledningar till att man kan bli sjuk i en ätstörning och att det inte måste vara på grund av idealen i samhället. För mig är kampen mot idealen en av de svåraste sakerna med att vilja bli frisk. Jag ska gå upp i vikt, jag dricker näringsdrycker och samtidigt ser jag inlägg om hur man går ner i vikt fortast, bilder på modeller som såg ohälsosamma ut men med kommentarer att de hade en drömkropp, tidningsartiklar om hur man får beachbody.. ja ni förstår listan kan göras lång med hur samhället påverkar. Frågan jag ställer mig är: Hur ska man bli frisk i ett enligt mig “ätstört” samhälle? Det är sjukt svårt. Jag vet att det går, det vill jag bli ett levande bevis på men det ska inte behöva vara såhär.

Jag vill bara säga till alla människor där ute att ni är fina som ni är! Det finns över 7 miljarder människor i världen. Varför ska vi följa samma ideal? Tänk på alla olika personligheter vi har, hur olika de är men hur fantastiskt det är att vi är så olika! Likadant med utseendet borde vi se på det, alla har olika utseenden men det är ju fantastiskt! Tänk om vi alla sett likadana ut, det hade ju varit så tråkigt!

Det suger att det finns ätstörningar och sjuka ideal i samhället men vi får helt enkelt försöka minska på det genom att gå till oss själva och vår omgivning, påminna oss själva och andra om att vi är bra som vi är, fina som vi är och inte behöver något ideal som säger åt oss hur vi ska vara. Vi får peppa varandra, stärka varandra och inte gå med idealet utan emot det! ❤️

Lämna ett svar

Till startsidan