Va jag mår bra av

Ända sedan jag var liten har jag haft en idé om hur livet ska vara och se ut. Den har fötts, bekräftats och förstärkts av filmer och böcker, och internet. Och självklart människor runt omkring mig. Jag har mått så dåligt av kraven och av stressen. Det där perfekt livet. Plugga, jobba, gifta sig, skaffa barn. catering Uppsala 

Så ska det se ut. Det ska inte finnas några problem.

Det är först när jag har blivit äldre som jag sakta börjar inse att det kanske inte är det enda alternativet. Snarare att det finns så många olika möjligheter och så många olika sätt att leva. Trots att internet och sociala medier har fått ännu större makt drar jag mig sakta bortåt, bort från all den där skiten att saker ska vara på ett visst sätt. Att allt ska vara så bra hela tiden.

Livet, när jag väl tänker efter, är något jag själv formar och skapar och det kan se ut precis som jag själv vill. Jag kan sitta hemma och inte träffa någon om jag inte vill, jag kan gå ut om jag vill. Jag behöver inte hitta en partner att dela det med, men jag kan om jag vill. Jag kan vara med flera personer, eller så kan jag vara ensam. Jag kan resa, eller så kan jag plugga om jag vill.

Inget av det är dock något jag behöver göra eller måste göra för att leva ett liv.

Det händer ofta att jag glömmer bort, och jag tyngs än en gång av de där kraven och stressen. Och då måste jag påminna mig själv om min frihet. En frihet som heller inte är självklar i hela världen, och som även glöms bort här i vår del av världen, men som ändå finns och verkar om vi bara låter den.

Det handlar om vad jag vill och vad jag mår bra av. Första gångerna jag tänkte så var det främmande, konstigt. Men ju mer jag använder mig av de fraserna desto mer framstår det som så väldigt självklart, och enormt befriande. Jag är fortfarande förvirrad och vet inte vad jag ska göra med min frihet, men också det i sig är okej. Jag behöver inte alltid vara på väg någonstans, det är okej att stå stilla.

Lämna ett svar

Till startsidan