Hur får man riktigt tunna pannkakor?

Att göra riktigt tunna pannkakor kräver lite övning och rätt teknik, men det är fullt möjligt att uppnå det! Här är några tips för att få till riktigt tunna pannkakor:

Hur får man riktigt tunna pannkakor?
Hur får man riktigt tunna pannkakor?
  1. Tunn smet: Se till att smeten är tunn och rinnig. Du kan justera konsistensen genom att tillsätta mer vätska (vanligtvis mjölk) till smeten för att få den tunnare.
  2. Värme och smör: Använd en jämnt uppvärmd stekpanna eller plättlagg på medelhög värme. Smörj pannan eller plättlaggen med lite smör eller olja innan du häller i smeten.
  3. Häll i smeten: När du häller i smeten i pannan, använd en sked för att snabbt snurra och vicka pannan runt så att smeten fördelas jämnt över hela ytan. Detta hjälper till att skapa en tunn och jämn pannkaka.
  4. Snabb stekning: Pannkakorna ska stekas snabbt på varje sida. När du ser små bubblor bildas på ytan och kanterna börjar bli gyllenbruna, är det dags att vända pannkakan.
  5. Stek jämnt: Försök att vrida och snurra pannan medan du steker pannkakan för att säkerställa att den blir jämnt tillagad och tunn.
  6. Övning: Att göra riktigt tunna pannkakor kan kräva lite övning för att hitta rätt teknik och konsistens på smeten. Var inte rädd för att experimentera och justera för att hitta det som fungerar bäst för dig.

Genom att följa dessa tips och öva lite kommer du snart kunna göra riktigt tunna och läckra pannkakor som imponerar på alla runt omkring dig! Lycka till!

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *