Okategoriserade

Jag var rädd,,,

Har du någonsin skämts över någonting med dig själv? Någonting som du blivit retad över så att du inte vågade visa vem du egentligen är? Det har jag,,,

När jag var mindre så lekte livet, jag hade också för och motgångar i livet, saker som var väldigt enkelt för mig och saker som var väldigt svårt för mig, dom första åren ända upp till 5an vågade jag vara mig själv, men när jag började i 6an så förändrades allt, nu var jag längre inte i den trygga skolan där jag kände alla, nu var jag i en helt ny skola med större barn och tonåringar, människor som jag aldrig träffat men som jag skulle lära känna genom åren som jag skulle gå på denna skola, det var en kuslig känsla som drog in över mig första dagen när jag gick in genom dörrarna till skolan, jag kände allas blickar när jag gick genom den smala korridoren och jag hörde även hur det pratades om mig, jag var rädd, det kunde jag inte förneka, i min nya klass så pratade jag inte med någon och ingen pratade med mig heller, på sätt och vis så var det ganska skönt, men jag funderade mycket över om det var mig som det var någonting fel med, kanske var det för att jag hade glasögon, eller kanske var det bara för att jag var allmänt tråkig.

Dagarna gick och jag hade märkt att jag var nästan den enda i hela skolan som hade glasögon, jag började skämmas över det för jag visste att hade man glasögon så var man en tönt och fick en stämpel i pannan, så en dag så innan jag skulle till skolan så tog jag av mig dom, jag gick till skolan utan mina glasögon, vad höll jag på med?

Det kändes bättre, folk tittade inte lika mycket på mig nu som när dom gjorde när jag hade glasögonen på mig, jag hade glasögonen med mig men inte på mig vart jag än gick, jag använde dom när vi skulle läsa och se på film, men varje gång som jag skulle sätta på mig dom så var jag rädd över att någon skulle titta på mig.

Så höll det på i fyra långa år, det blev till och med så att jag knappt vågade ha glasögonen på mig när jag gick på stan för jag skämdes så mycket över det, något som jag aldrig skulle göra nu, idag skäms jag inte över att jag har glasögon och jag skulle inte kunna tänka mig att gå utan dom, faktum är att jag passar nästan bättre i glasögon än utan vilket jag är stolt över!